Centrul REZIDENȚIAL SENIORS CARE HOUSE Pitești

GrijăActivități și recreereAtenția necesarăRecuperareSocializareFamilie și prieteni

Supravegherea este asigurată de asistente medicale cu un înalt nivel profesional și, extrem de important, de o mare calitate umană.

Empatia poate lipsi multor oameni, însă în relatia cu persoanele în vârstă este esențială, tocmai de accea personalul nostru este atent selectionat pentru ca fiecare pacient sa se simta inconjurat de iubire si intelegere.Pacientii nostri sunt supravegheati 24h/7 zile de o echipa formata din medici, asistenti medicali si personal de ingrijire specializat in geriatrie.

La sosirea in centrul nostru, pacientii sunt evaluati de catre medicul nostru si se strabileste, la nevoie, conduita medicala.Urmarim indeaproape evoluatia pacientului si incercam sa prevenim alte problema medicale asociate.

Cei care se pot deplasa sunt stimulați să aibă mici activități în casa sau în curte/gradină.

In afara de conditiile de cazare si de cele de masa, trebuie sa ne aplecam atentia si asupra activitatilor ce se desfasoara zilnic.Acestea sunt importante deoarece faciliteaza socializarea si ne mentin mintea si sufletul ocupate. Corpul nostru va avea si el de beneficiat de pe urma acestor activitati, deoarece tonusul muscular va fi stimulat in permanenta.Dupa ce am servit micul dejun, ne putem bucura de un joc de table, rummy sau sah impreuna cu prietenii. Daca suntem o fire solitara, ne stau la dispozitie o varietate mare jocuri de tip puzzle sau de carti

Petrecerile au fost sarea si piperul tineretilor noastre, iar odata cu inaintarea in varsta acestea nu trebuie sa lipseasca. Pastele, Craciunul sau alte sarbatori religioase trebuie sarbatorite asa cum am fost invatati din tinerete, iar ziua de nastere sau revelionul sunt momente ce trebuie onorate cu cel mai mare fast.

Este stimulativ ca un vârstnic să îşi petreacă timp alături de alţi domni şi doamne de vârste asemănătoare, să facă gimanstică împreună, să fie aplaudaţi de cei din jur pentru performanţele sale, să îi fie recunoscută munca. Pentru că omul se simte util când munceşte, nu când stă degeaba.

Persoanele imobilizate sunt tratate cu atenție, pentru a nu se simți abandonate.

Ingrijirea bolnavilor imobilizati la pat incepe cu crearea conditiilor optime de confort, precum: asigurarea unui pat medical corespunzator afectiunii, saltea antiescare, antidecubit, care sa evite presiunea si macerarea zonelor de contact.Apoi trebuie realizata o igiena generala si corporala adecvata si prevenirea escarelor si a altor complicatii.Servirea mesei se face la patul pacientului iar pacientii care nu se pot alimenta singuri vor fii ajutati de catre personalul nostru.

Rezidenții vor fi integrați în programe de recuperare fizică și psihică în funcție de necesitate și de disponibilitatea aparținătorilor.

Programul de exerciţii fizice şi de recuperare medicală trebuie să fie conceput special pentru fiecare senior în parte, în funcţie de condiţia şi limitele fiecăruia, şi trebuie urmărit îndeaproape. La noi, ziua începe cu o înviorare, ca în curtea şcolii

Serviciile de asistenta medicala sunt de tip preventiv, curativ, de recuperare, de reabilitare medicala paliativa iar acestea cuprind consultatii medicale de specialitate, evaluari, investigatii, tratamente medicale, ingrijire, medicatie, asistenta in absolut toate activitatile precum si recuperare medicala prin servicii personalizate de kinetoterapie, fizioterapie, terapia durerii, reabilitare medicala, etc.Programele medicale de kinetoterapie si gimnastica medicala desfasurate intr-un program personalizat, intens si desfasurat zilnic si vizeaza imbunatatirea independentei mersului, mobilitatii, spasticitatii, a tonusului muscular, a vitezei de mers, a independentei si implicit ameliorarea/ imbunatatirea calitatii vietii. Pentru ca aceasta recuperare sa fie functionala si de succes cautam si cultivam relationarea motivationala cu pacientul.

Ne îngrijim și de aspectele sociale și emoționale ale vieții rezidenților noștri.

De ce credeţi că cei mai mulţi vârstnici cedează psihic? Le lipseşte socializarea, se simt singuri!

Omul se simte bine emoţional, echilibrat când se simte util, când munceşte şi nu stă degeaba. Un vârstnic este un membru activ al societăţii, al familiei, iar dacă îi dai ceva de făcut, dacă are un proiect pe care ştie că trebuie să îl termine peste o lună, el are în minte faptul că trebuie să se mobilizeze. Într-o familie, toată lumea este ocupată şi vârstnicul petrece 5-10 ore fără să fie băgat în seamă, fără să fie întrebat nimic.De aceea, este bine să fie introduşi într-un grup, altfel linia între normal şi patologic, între normal şi depresie devine extreme de fină. Nu mai este la fel de vorbăreţ, nu mai este la fel de glumeţ, nici măcar nu mai râde la glumele noastre, acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le observăm la timp.

Socializarea dezvoltă un sentiment de apartenență, ascute mintea și îi ajută să rămână conectați în lumea reală!Persoanele în vârstă care nu se pot baza pe un suport social adecvat sunt mai vulnerabile și mult mai predispuse la dezvoltarea de simptome depresive”

Bătrânii devin mai comunicativi atunci când se simt ca parte dintr-o comunitate. Vorbesc unii cu ceilalți, comentează știrile împreună, deapănă amintiri, împărtășesc credințe și idealuri sau fac schimb de impresii. Socializarea și petrecerea timpului liber cu scopul satisfacerii nevoilor afective, de recunoaștere socială, de manifestare a experienței de viață, de a interacționa sau de a stabilii relații sociale, poate face minuni în cazul vârstnicilor.

Încurajăm păstrarea legăturilor cu familia și prietenii

După cum ştim cu toţii, vârstnicul este un pacient fragil, dar un pacient preţios,  pentru că poartă cu el istoria întregii sale vieţi din care fac parte copiii, nepoţii şi alţi oameni din jurul lui. Este un pacient fragil, pentru că funcţiile organismului sunt încetinite, pentru că de cele mai multe ori ajunge singur, copiii pleacă la muncă, în străinătate, sau sunt copleşiţi de propriile lor probleme.

Ne bucuram de fiecare data cand in pacient este vizitat de familie iar daca lucrul acesta nu este posibil, pacientul poate lua legatura telefonic sau cu ajutorul retelelor de socializare.

Ne pasă…

Alege servicii complete de la cei mai buni

Consiliul director al asociației se implică personal în activitatea căminului, membriisăi fiind prezenți zilnic în centru, supraveghind cu atenție starea rezidenților.

  • Tratament medical

  • Personal calificat

  • Servicii 24/7

  • Serviciul de Ambulanță/transport

× Bună!